torstai 1. maaliskuuta 2012

Värianalyysi

Tänään vaatekomeroa siivotessani (olen siis päässyt sohvalta ylös) ajattelin lisätä tavoitteisiini toimivan vaatekaapin. Mulla on tämä tavallinen ongelma: Paljon vaatteita, mutta ei mitään päällepantavaa. Haluaisin, että kaikki vaatekappaleeni olisivat:

A Oikean kokoisia ja vartalotyypilleni sopivia
B Oikean värisiä
C Oikean tyylisiä eli kuvastaisivat persoonaani
D Helposti yhdisteltäviä keskenään
E Joka tilanteeseen löytyisi jotain päällepantavaa

Tässä menee varmasti vähän kauemmin kuin vain tämä kevät.
No, on helppo aloittaa siitä, että sovittaa ainakin vaatteita ja pistää pois kaiken, mikä ei vain mahdu päälle. Tuntuu, että vanhetessa se menee juurikin noin päin useimmiten eikä niin, että vaatteet tuntuisivat liian suurilta :)
Sitten sellainen asia, joka on joidenkin mielestä aivan turha juttu, mutta mun mielestä toimii, eli värianalyysin tekeminen itselle. Tuo värianalyysistä vouhottaminen oli varmaan huipussaan joskus 90-luvun alussa, mutta kyllä ne opit on vieläkin samanlaisia :)
Hiusten-, ihon- ja silmienvärin perusteella olen kevät ja sen perusteella tein itselleni väripaletin. Pyrin siis saamaan vaatekaappini vaatteet mahtumaan näihin väreihin enimmäkseen.
Laitoin suurimmalla ne värit, jotka ovat neutraaleja hyviä pohjia vähän kirkkaammille väreille. Musta väri ei kuulu kyllä kevään väreihin, mutta ajattelin, että se on vähän niinkuin "pakollinen väri" jokaisen vaatekaapissa. Siis noita ihan perusvärejä ei tarvitse olla kuin muutama ja on ihan hyvä omistaa niissä väreissä takkeja, neuleita, T-paitoja.. Mitä nyt ikinä käyttääkään joka päivä.
Seuraavaksi järjestin suurimpien värien viereen mulle mieluisimpia vähän kirkkaampia värejä, joilla ajattelin sitten maustaa noita neutraaleja värejä. Noissa väreissä voi siis ihan huoletta myös hankkia kaikennäköistä vaatekappaletta, mutta perusta lähtisi noista isoimmista väreistä.
Nuo viimeisimmät ja pienimmät värit on sellaisia, että ne sopivat mulle, mutta en lähde heti ensimmäisenä niiden värisiä vaatteita hankkimaan.
No se värianalyysistä ja teen tässä myöhemmin vartaloanalyysin ja tyylianalyysin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti